Hvordan ser man ud, når man har et alkoholproblem?
Der er mange myter og forestillinger om, hvordan man ser ud, når alkohol fylder for meget. Når man er såkaldt "alkoholiker". Se denne tankevækkende video.
Faktum er, at vi alle kan blive ramt alkoholproblemer - og i Skanderborg Rusmiddelcenter hjælper vi hver dag mennesker fra alle sociale lag i samfundet.
Alle kan få gratis behandling i kommunen
Videoen er produceret af Alkohol & Samfund og Trygfonden, som står bag en indsats, der sætter fokus på at søge behandling, inden man selv og familien falder sammen. Filmen er en del af denne indsats.
- Alle kan benytte sig af behandlingstilbuddene i kommunerne, men to ud af tre ved ikke, at de kan gå til deres kommune og søge gratis behandling. Det kan være svært at erkende overfor sig selv, at man ikke kan håndtere situationen selv, men faktisk synes flertallet af danskerne, at det er modigt at søge hjælp, fortæller Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef i TrygFonden.
- Derfor håber vi med denne indsats, at flere vil søge hjælp, så de kan lægge alkoholproblemerne bag sig. Med professionel hjælp er der rigtig gode muligheder for at få et fornuftigt forhold til alkohol, så man genvinder kontrollen over sin hverdag, understreger Frederik Mühldorff Sigurd.
Alt for få danskere får behandling
Der er mange gode grunde til at sætte fokus på, at alle kan få gratis hjælp i kommunernes rusmiddelcentre, hvis de er berørte af problemer med alkohol. En af grundene er, at der en betydelig underbehandling på området:
Omkring 620.000 danskere har et problematisk alkoholforbrug, og 147.000 er afhængige af alkohol.
Alligevel var blot 17.600 personer i offentligt finansieret alkoholbehandling i 2018 - og det til trods for, at der er rigtig gode muligheder for at få hjælp til at sænke sit forbrug af alkohol eller helt holde op med at drikke.