BRUS er til dig, der vokser op i familier, hvor alkohol eller stoffer fylder
Er der nogen i din familie, som drikker meget, ryger hash eller tager stoffer? Så kan vi hjælpe i BRUS-Skanderborg. Det kan nemlig være svært at vokse op i en familie, hvor alkohol, hash eller stoffer fylder.
Det kan fx være din mor, din far eller en af dine søskende, der drikker for meget. Det kan være svært at vide, om der er et problem, og måske er det også pinligt at snakke om.
I BRUS ved vi, hvordan rusmidler påvirker en familie. Og det er altid okay at kontakte os.
Vi er alle forskellige, og vil derfor reagere forskelligt, når der er problemer med alkohol og stoffer i familien. Vi lytter til alle, og sammen finder vi ud af, hvad netop du har brug for.
Det er gratis, og der er pt. ingen venteliste, så du kan komme i gang med det samme, du er klar.
Du kan altid henvende dig anonymt til os i BRUS-Skanderborg og få op til 5 samtaler, uden at du behøver at oplyse dit cpr.nr., navn og adresse.
Mød Helena - behandler i BRUS
Er du ung, så kan du i filmen her få et indtryk af, hvad BRUS er, og hvem du møder.
Et forløb i BRUS foregår hos Helena. Hun tilpasser forløbet til dig og din situation.
Det kan være, at du kun har brug for få samtaler, og det kan også være, at du har brug for et lidt længere forløb. Det finder I sammen ud af.
Hvad taler vi om?
I samtaler vil vi ofte komme ind på:
- hvad rusmidler gør ved relationerne i familien
- hvorfor det er så svært at slippe rusmidlerne
- at det altid er de voksnes ansvar at gøre noget ved rusmiddelproblemerne - at børn ikke kan få voksne til at holde op med at drikke eller tage stoffer. De er heller ikke skyld i, at de voksne har et rusmiddelproblem
- at det er ok som barn/ung at tale med andre om det, man oplever og tænker
- hvordan man som barn/ung kan passe på sig selv, og hvor man kan hente hjælp
Hvad er BRUS?
BRUS tilbyder gratis samtaler til alle børn og unge op til 24 år, der lever i familier, hvor der er problemer med alkohol, hash eller andre stoffer - hos forældre, søskende eller andre nære familiemedlemmer.
BRUS er også til dig, der nu er ung eller voksen og har oplevet, at rusmidler fyldte derhjemme, da du var yngre. Er du 25 år eller derover, kan vi også hjælpe med at finde det rette tilbud til dig.
BRUS er en del af et større projekt, som Skanderborg Kommune indgår i sammen med 10 andre kommuner i Midtjylland. Her i Skanderborg er tilbuddet placeret i Skanderborg Rusmiddelcenter, som ligger centralt i Skanderborg by.
BRUS-Skanderborg kalder vi det - og det er Helena, der har samtaler med børn, unge og familier.
Har du brug for en snak? Ring til Helena i BRUS-Skanderborg på 40 22 68 12
Thea lærte at smide facaden
Theas fars alkoholmisbrug gjorde, at hun satte en facade op, og lod som om, alt var godt, da hun var yngre. Men i gymnasiet holdt facaden ikke mere. I BRUS har Thea lært at omfavne sin sorg og være sig selv.
Clara har svært ved at møde nye mennesker
Det er stadig svært for Clare at lukke nye mennesker ind i sit liv og have tillid til, at de vil hende det godt. Samtaler i BRUS har hjulpet hende godt på vej. Hun oplevede i BRUS, at der var en person, der greb hende og mødte hende i øjenhøjde. Det har givet hende troen på, at man kan komme ud på den anden side.
Skriv til brevkassen
Skriv til brevkassen: Her kan du få et godt råd eller svar på spørgsmål om BRUS. Du kan skrive alle dage og på alle tidspunkter. Gå til brevkassen på UngBrus.dk
For nogen kan det være rigtig svært at åbne op omkring, hvad der sker i familien, fordi man er usikker på, hvad der vil ske bagefter. Vi lytter altid til dig, og så vil vi i fællesskab finde ud af, om der skal ske noget - og hvad det så skal være.