Stofbehandling - gratis og professionelt
Skanderborg Rusmiddelcenter tilbyder gratis, professionel stofbehandling til dig, der ønsker at ændre dit forbrug af hash eller andre stoffer.
Værd at vide om vores stofbehandling:
- Alle behandlingsforløb er gratis.
- Der er behandlingsgaranti. Det betyder, at din behandling starter hurtigst muligt og senest 14 dage, efter du har henvendt dig.
- Behandling hos os er ambulant og foregår i dag- og eftermiddagstimerne. Det vil sige, at du møder til samtaler i rusmiddelcentret, mens du bor hjemme. Du har derfor mulighed for samtidig at passe et arbejde, dog kan det blive nødvendigt at tage fri nogle timer.
- Vores behandlerteam består af læge, socialrådgivere, pædagoger, ergoterapeuter og sygeplejersker med efteruddannelser inden for rusmiddelbehandling.
Du er altid velkommen til at henvende dig og høre mere om vores rådgivnings- og behandlingstilbud. Ring på 87 94 75 80. Se vores åbningstider
Du kan også læse mere om vores behandlingstilbud i forhold til stoffer her på siden.
Hvilken behandling tilbyder vi, og hvordan foregår det?
Alle vores behandlingsforløb og -tilbud er gratis.
Formålet med samtalerne er at give dig konkrete strategier og redskaber til at håndtere uhensigtsmæssige adfærdsmønstre. I samtalerne vil vi arbejde hen imod et specifikt mål med din behandling. For nogen vil målet være stoffrihed, mens det for andre vil være reduceret forbrug. Vi tager udgangspunkt i den forandring, du ønsker.
Læs om vores behandlingstilbud:
Sådan er vores tilgang og behandlingsmetoder
I Skanderborg Rusmiddelcenter arbejder vi med stofforbrug og afhængighed ud fra den tankegang, at det er individuelt, hvad der skal til for at skabe forandring. Det betyder, at vi tager udgangspunkt i dine ønsker og dine mål med stofbehandlingen.
Vi ved, at stofproblemer også påvirker de pårørende. Derfor arbejder vi ud fra en relationsorienteret tilgang. Det vil sige, at vi også har fokus på, hvilke konsekvenser dit forbrug af stoffer har for dine nære pårørende. Det taler vi også med dig om, og vi opfordrer dig til at have dine pårørende med til nogle af samtalerne.
I behandlingen anvender vi evidensbaserede metoder, heriblandt særligt motiverende samtaler (MI), kognitiv misbrugsbehandling og familieorienteret stofbehandling.
Læs mere om vores behandlingsmetoder:
Det er os, du møder i stofbehandlingen
Stofbehandlingen varetages af et team af erfarne og efteruddannede rusmiddelbehandlere og sygeplejersker samt en tilknyttet lægekonsulent.
Desuden er der en kompetent BRUS-behandler, som tilbyder samtaler til børn og unge, der vokser op i familier med alkoholproblemer. Du kan læse mere om vores BRUS-tilbud her.
AnnaRusmiddelbehandler
Mobil 24 76 56 25
Anne-MarieLæge
87 94 75 80
HeidiRusmiddelbehandler
Mobil 24 76 58 03
JaneSygeplejerske
Telefon 87 94 75 20
LeneSygeplejerske
Telefon 87 94 76 97
MajbritRusmiddelbehandler
Mobil 29 10 07 36
MetteRusmiddelbehandler
Mobil 24 76 56 14
SimonRusmiddelbehandler
Mobil 29 77 97 08
HelenaBehandler i BRUS
Mobil 40 22 68 12
Et kig ind hos os og vores behandling
I denne korte video kan du møde nogle af behandlerne og få indtryk af, hvilket sted vi er, og hvordan behandlingen foregår.
Hvad er misbrug - og hvornår er man afhængig?
- Brugen af rusmidler virker forstyrrende på de opgaver og funktioner, som skal varetages i familien, i hjemmet, på arbejdet og i netværket.
- De følelsesmæssige bånd mellem mennesker belastes og forstyrres som følge af brug af rusmidler.
Afhængighed
Et forbrug af stoffer kan føre til både psykisk og fysisk afhængighed.
- Psykisk afhængighed er en stærk trang til at opnå den psykiske effekt, man får, når man indtager stoffet, fx at man føler sig afslappet eller opstemt.
- Fysisk afhængighed viser sig i form af abstinenser og er et udtryk for, at kroppen har vænnet sig til at få stoffet. Abstinenssymptomerne er forskellige, alt efter hvilket stof man har et forbrug af.
Hvilke stoffer er mest udbredte, og hvordan virker de? Læs mere om det her:
Om stoffer og deres virkning - viden og fakta
Symptomer på et problematisk forbrug eller afhængighed
- Man har en stærk fysisk og psykisk trang til det rusmiddel, man bruger. Trangen er så stærk, at den vinder over både fornuft og vilje, og man kan ikke styre eller stoppe indtaget. Også selvom man har erkendt, at det skader.
- Man får abstinenser, hvis man ikke får rusmidlet.
- Man er nødt til at indtage mere og mere af stoffet for at få den samme effekt som tidligere.
- Man ændrer adfærd og får måske nye venner, nye vaner eller en ny personlighed. Og man undgår situationer, hvor man ikke kan få det, man er afhængig af.
- Forbruget fører til problemer derhjemme, på arbejdet eller med vennerne.
Det har du ret til - ifølge loven
I lovgivningen om stofbehandling er der formuleret en række rettigheder, som er gode at kende til, hvis du ønsker at starte i et behandlingsforløb i Skanderborg Rusmiddelcenter. Det drejer sig om følgende lovgivning: Serviceloven § 101 og § 101a samt Sundhedsloven § 142
- Behandlingen er gratis
- Der er behandlingsgaranti - det betyder, at behandlingen skal starte inden for 14 dage
- Der er frit valg, dvs. du har mulighed for at få din behandling i en anden kommune